Despre Asito Kapital

Ascultăm.Analizăm.Asigurăm.
Reprezintă angajamentul nostru de-a oferi clienților noștri produsele și serviciile de asigurare de care au nevoie, cu profesionalism, transparență și respect.

Asito Kapital SA, societate de asigurare-reasigurare, s-a înființat în iulie 1998, într-o piață dinamica, încă în formare, într-o economie în expansiune, în care companiile aflate în plină dezvoltare aveau nevoie de parteneri de încredere, capabili să înțeleagă și să ofere soluții eficiente pentru o dezvoltare coerenta. Cu fiecare proiect și fiecare parteneriat, am încercat și încercăm în continuare să contribuim la construirea unei piețe a asigurărilor transparentă și orientată către nevoile reale ale societății de azi.

În cei aproape 26 de ani de activitate pe piața asigurărilor din România, am învățat că EXCELENȚA nu este o ABILITATE, ci o ATITUDINE!

Preview in new tab

2020 – 2024 | Primii 25 de ani

În această perioada, compania investește activ și constant în echipa sa, prin atragerea de specialiști din piață dar și prin formarea viitorilor specialiști, prin dezvoltarea unui portofoliu de produse echilibrat și durabil, cu adresabilitate în special pe zona de corporate, care să răspundă eficient și concret nevoilor clienților săi, prin proiecte de digitalizare și automatizare. Astfel, în 2021, marcând 23 de ani de activitate, de implicare, de credibilitate și prestigiu în domeniu, compania se repoziționeză sub sloganul “Ascultăm.Analizăm.Asigurăm.”

În 2023 am aniversat 25 de ani de activitate pe piața asigurărilor din România. Primii 25 de ani! Acest moment aniversar a fost un prilej de-a ne reuni cu partenerii noștri, mai vechi și mai noi și de-a le mulțumi tuturor pentru susținere dar și pentru a ne angaja să continuăm împreună parteneriatele începute în urmă cu 25 de ani.

2014 – 2019 | Maturitate

Perioadă de creștere și consolidare a parteneriatelor cu societățile de brokeraj, de dezvoltare și adaptare a portofoliului de produse la nevoile pieței și ale clineților, implicare activă în proiecte de informare și educare dezvoltate de partenerii companiei.

În anul 2019, urmarea firească a managementului de performanță aplicat în peste 20 de ani de activitate, Asito Kapital a primit certificarea ISO9001:2015. Această recunoaștere ne responsabilizează și ne motivează să fim permanent atenți la nevoile clienților noștri, să oferim calitate și respect.

Anul 2016 este marcat de introducerea sistemului de supraveghere macroprudențială Solvabilitate II pentru piața asigurărilor din România. În urma primului exercițiu compania înregistreză valori pozitive atât în ceea ce privește gradul de acoperire al rezervelor, cât și în ceea ce privește gradul de solvabilitate.

2008 – 2013 | Credibilitate

Aderarea României la Uniunea Europeană aduce schimbări majore la nivelul cadrului legislativ din domeniul financiar, inclusiv în ceea ce privește legislația aplicabilă domeniului asigurărilor, contribuind la consolidarea și maturizarea pieței dar și la creșterea concurenței prin accesul pe piața a mai multor companii de asigurări cu capital străin. 

Anul 2013 înseamnă 15 ani de activitate, o nouă confirmare a profesionalismului echipei Asito Kapital și totodată consolidarea experienței în desfășurarea afacerilor pe plan european, fiind compania aflată pe locul I ca dispersie de lucru în statele europene și pe locul al III – lea ca volum de prime subscrise.
Este și anul în care Asito Kapital semnează protocolul de colaborare cu PAID pentru vânzarea de polițe obligatorii de locuință.
Compania intră pe piața asigurărilor de garanții.

În 2011 acționariatul Asito Kapital se schimbă și compania începe un nou capitol. Este și anul în care compania primește Premiul special pentru Dezvoltare durabilă, în cadrul Galei Premiilor Pieței Asigurărilor.

Criza economică și financiară din perioada 2008-2010 a determinat o reorientare a activității către produse considerate de nișă la acel moment (de exemplu, asigurarea de răspundere profesională a managerilor și administratorilor de societăți comerciale, cu adresbilitate și către segmentul de middle management sau asigurările pentru echipamentele și utilajele din construcții, împotriva riscurilor asociate activității de santier).

Anul 2008 marchează 10 ani de activitate. Un produs nou, de nișă, CASCO VERDE, dedicat întegii game de automobile ecologice, echipate cu motoare hibride, electrice sau pe bază de combustibili alternativi. Reorientarea business-ului pe clase noi de asigurare chiar prin asumarea diminuării volumului de prime. Licențiere pentru a subscrie contracte de asigurare și în afara României, în țări membre ale Uniunii Europene, ca: Bulgaria, Belgia, Luxembourg, Finlanda, Cehia, Slovacia, Letonia, Estonia, Lituania, Italia.

2003 – 2007 | Consolidare

Compania își consolidează poziția în piață, deschide linii de business pentru clienți din afara grupului, își diversifică portofoliul de produse dedicat companiilor și adaugă în portofoliu primele produse dedicate persoanelor fizice. Modelul nou de business dezvoltat în această perioadă include și dezvoltarea prin parteneriate cu societăți de brokeraj, bazate pe încredere, profesionalism și inovație.

În 2007, se lansează produsul CASCO Europa, un produs competitiv prin avantaje suplimentare pentru clienți la costuri reduse. Suntem mândri că produsul se regăsește și în prezent în portofoliul nostru de produse, dovadă a calității și flexibilității condițiilor de asigurare oferite.
Pe segmentul de Property, în 2005, Asito Kapital ocupă poziția a 3-a în topul asiguratorilor, cu o cotă de piață de aproape 10%.
Tot în 2005, compania se repoziționeză și se rebranduiește pentru a susține noua direcție de business.

Compania devine membră UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din Romania.

Până în 2007, Asito Kapital a evoluat cu rezultate notabile în topurile industriei de asigurări, iar începând cu același an, s-a dat startul unei noi etape în evoluția societatii, prin înnoirea întregului portofoliu de produse și prin creșterea și diversificarea echipei.

1998 – 2003 | 5 ani de activitate

Perioadă de creștere, de acumulare, de inovare, de maturizare. Compania adaugă în portofoliu noi produse de asigurare: asigurări de autovehicule, asigurări de aviație, asigurări de credite și garanții, asigurări de pierderi financiare din riscuri asigurate. Asigurarea de viață de grup, un produs inovativ, creat ca un beneficiu pentru angajați și angajatori. Deși nu mai este azi în portofoliul de produse al companiei, în anul 2002 ne aducea locul 4 în topul primelor 10 companii care subscriu asigurări de viață, după primele brute subscrise.

Este și perioada în care compania instrumentează primele daune complexe, prin natura și riscurile abordate (și am numi aici: incendiu într-o rafinărie sau alunecarea de teren care a afectat activitatea și bunurile unei stații de distribuție carburanți).

Premiul pentru cea mai eficientă companie din piață, acordat în anul 2000 de către Grupul Media Xprimm, este primul premiu de recunoaștere pentru echipa noastră la doar 2 ani de la începerea activității.

1998 | Primul an!

Iulie 1998 marchează începutul Asito Kapital SA (Lukoil Asito, la inceput), societate de asigurare-reasigurare. Creată ca parte a grupului cu experiență și tradiție într-o industrie puternică, industria petrolieră, principalul obiectiv strategic a fost acela de-a oferi suport și soluții de eficientizare în dezvoltarea liniilor de business ale grupului pentru România.
Asigurări de persoane, altele decât de viață, asigurări maritime și de transport, asigurări de incendiu și alte pagube la bunuri și asigurări de răspundere civilă au fost primele produse de asigurare subscrise de către companie.