Despre Asito Kapital

Ascultăm.Analizăm.Asigurăm.
Angajamentul nostru de-a oferi clienților noștri produsele și serviciile de asigurare de care au nevoie, cu profesionalism, transparență și respect.

Asito Kapital SA, societate de asigurare-reasigurare, s-a înființat în iulie 1998, într-o piață dinamica, încă în formare, într-o economie în expansiune, în care companiile aflate în plină dezvoltare aveau nevoie de parteneri de încredere, capabili să înțeleagă și să ofere soluții eficiente pentru o dezvoltare coerenta.

Astfel, la început, rețeta afacerilor Asito Kapital S.A. s-a cristalizat pe exigențele unui gigant din industria petroliera, capacitatea și contractele de reasigurare fiind, de asemenea, adaptate specificului clientului corporativ mijlociu și mare, din domeniul industrial.

Preview in new tab

Totodată, societatea a avut ocazia să instrumenteze daune de dimensiuni substanțiale (anul 2000 – incediu la o rafinarie, anul 2003 alunecare de teren – a fost afectată o stație de distribție carburanți, anul 2005 inundație la o fabrică de zahăr, anul 2009 explozie la o altă rafinărie etc.- aceste daune avand valori cuprinse  între 100,000 USD și 1.500.000 USD), aferente tuturor produselor de asigurare și să le finalizeze cu succes, prin plata, corectă și în termen, a despăgubirilor.

În 2003, compania a ajuns la maturitate și a început să atragă primii clienți din afara grupului, începând astfel să se orienteze către întreaga piață românească, corporatii, intreprinderi mici si mijlocii dar și persoane fizice.

Până în 2007, Asito Kapital a evoluat cu rezultate notabile în topurile industriei de asigurări, iar începând cu același an, s-a dat startul unei noi etape în evoluția societatii, prin înnoirea întregului portofoliu de produse și prin creșterea și diversificarea echipei.

Anul 2008 a însemnat  atingerea a 10 ani de activitate, moment care a legitimat compania în demersul său de a subscrie contracte de asigurare și în afara României, în țări membre ale Uniunii Europene, ca: Bulgaria, Belgia, Luxembourg, Finlanda, Cehia, Slovacia, Letonia, Estonia, Lituania, Italia.

Anul 2013 a însemnat 15 ani de activitate pentru echipa noastră și totodată consolidarea experienței în desfășurarea afacerilor pe plan european, fiind compania aflată pe locul I ca dispersie de lucru în statele europene și pe locul al III – lea ca volum de prime subscrise.

În anul 2019, urmarea firească a managementului de performanță aplicat în peste 20 de ani de activitate, Asito Kapital a primit certificarea ISO9001:2015. Această recunoaștere ne responsabilizează și ne motivează să fim permanent atenți la nevoile clineților noștri, să oferim calitate și respect.

În cei peste 23 de ani de activitate pe piața asigurărilor din România, Asito Kapital s-a implicat activ în proiectele de dezvoltare precum și în campaniile de informare și educare pe care partenerii nostri le-au inițiat și susținut. O piață matură și transparentă se construiește împreună.

Rezumând toate aceste realizări, Asito Kapital S.A. înseamnă azi o echipă matură de profesioniști dedicați clienților și valorilor în care cred.